Sunday, October 12, 2008

snörvel

Jonkebonk frågar "försynt" hur mycket toalettpapper jag egentligen använder - han hade bytt rulle senast igår och nu var den slut igen. Jaaa. Men förkylda människor behöver snyta sig. Snyt kräver papper. Med hjälp av verktygen Samband och Logik kan vi uppnå Heureka.

Jag krasslar mig i kökssoffan och säger att jag inte alls ska med ut. Men ting och saker kan ju te sig liiite för roliga och vips sitter jag på en buss på väg ned mot sitti. Scharinska villan och UBC. Klokdelen av hjärnan läxar upp mig och säger ajsing bajsing, varningslarmet är påslaget med ett ljudande red alert. Do aj käär? Hell no. Jag springer in i spanska salen och rockar loss på den vanliga växeln. Mellanlägen är inte min grej, och definitivt inte när den ena kalaslåten efter den andra dukas upp, när nästa remix är koolare än den förra och när ljudväggen är en väv av referenser som triggar igång blodomloppet. Jag har iallafall vett att dra i hyfsad tid, hem och leta sömn under täcket. Mitt enda ta-hand-om-mig-poäng so far. Men det finns!

Uscha. Nu ligger kroppsfunktionen "andas" på ett obehagligt medvetet plan, automatiken hindras av inte helt framkomliga luftvägar. Därborta i Sofiehemsskolans gymnastikhall tränar de koola barnen capoeira. Jag är hemma och dricker hett honungsvatten (ja, jag är en dååålig vegan) och slaggar på köksmattan. Det har en ju hört ska lösa de flesta problem.

3 comments:

*Emma* said...

stakkas! Bina hade säkert druckit människo-mat-producerat-vatten när de var förkylda om de hade kunnat... (kanske inte, men, försöker ge dej mindre dåligt samvete)
Hoppas du blir fisk snart

Cecilia said...

Krya på dig! //Cissi

Gaiakollektivet said...

Hoppas du blir bättre! Hör att du är lite risig i Estrad just nu, men det låter bra i alla fall... ;)