Friday, November 30, 2007

svart och vitt

Efter en vit vecka kommer en svart. Jag dricker kaffe igen, och efter en vecka utan giftet är suget väldigt anonymnt. Men rackarns lösgrus vad det sved första tre dagarna. Tydliga beroendesymptom när man lägger om sin dagsstrategi för att kunna skaffa en kopp kaffe pronto, och när sömnrytmen är uppfuckad deluxe. Känner mig som en nykter koffeinist. Jag är en fågel nu.

Ute faller snö, Nydala är vitt. Jag framhärdar i att traska genom vintern istället för att cykla.
[Minnesnotering: märk cykeln med namn och lägenhet innan måndag, annars rensar hyrsevärlden bort min darling]
[Minnesnotering 2: fråga hyresvärlden om jag får fota alla bortrensade cyklar som ingen vill kännas vid]

Skola och radio äter precis all tid. Läser i highspeedtempo och sitter i radiostudion ofta och länge. Jag måste nog dit en sväng idag också. Glömde kirra en grej... Jaja. Igår tog jag en sväng förbi posten och plockade upp paket. Ett var min nya bästa vuxenleksak. En digital inspelningsmoj som spelar in i .vaw eller .mp3-format. Aldrig mer realtime-överföring till datorn och gycklande med nivåjustering. Plus att jag vet att SR P2 använder sånna, och det är ju ett gott tecken. Väntade på en intervju i sällskap med en P2-lirare på jazzfestivalen, och stirrade sönder hans inspelningsgrej medan vi pratade om annat. Känns som att jag stal en yrkeshemlighet. Känns som att han säkert skrivit ned modellnumret om jag frågat.

Upptäcker att det är advent i helgen. Sepåtusan. Det firar vi med glöggshots.

4 comments:

fröken c said...

haha! vet du, jag sökte på "glöggshots" på google för att hitta nåt recept till i afton och fick fyra träffar varav din blogg var en!
Det är nog inte så vedertaget som jag trodde...

elli said...

Haha! Splendid. Glöggshots. Det är så indie-jul som det bara kan bli...

August said...

Hinn med och ät pepparkakor eller lussebullar också, till glöggen. Snabbar du dig så hinner du nog äta det innan all din tid är uppäten. Vad är skillnaden på en glöggshot och en vanlig liten mugg glögg? Ska det vara spetsat, starkvinsglögg är inte lika gott tycker jag.

Emma said...

Källaren äger :) Lite kallt på golvet bara, och lite insynsproblem, men annars har alla silverfiskfynd varit av det döda slaget och det blir mysigare för varje kartong vi packar upp :) Kom och hälsa på vettja. Det finns kaffe. Om du råkar ha vägarna förbi väst på stan :p