Wednesday, June 18, 2008

tugga FRAdga

Arg. Besviken. Otrygg. Misstänksam. Uppgiven. Förbannad.

Riksdagen röstar igenom FRA-lagen, och jag stöter på personer i min omgivning som är besvikna över att Sverige åkt ut ur fotbolls-EM. Jag är visserligen nollställd inför fotboll också annars, men just ikväll har jag lite extra svårt att tycka att den förlusten räknas. Nio miljoner svenskar förlorade precis allt vad privat kommunikation heter. Ikväll förlorade folket mot stasisamhället.

Jag vill kasta något. Hårt. Kanske spränga något och skada lite oskyldig civilbefolkning. Posta lite antrax och bränna ned skitviktiga byggnader. Göra elaka saker med molotov-cocktails och gatsten. Krascha bilar i en tunnel och orsaka kärnvapenkrig.

Ja tänk, vad vanliga medborgare kan hitta på...

Hej staten! Jag är också terrorist och skitfarlig! Signalspana mig, NU!

3 comments:

Branstrom said...

Hahahaha. Och titta på http://dn.se, http://svd.se eller för den delen http://expressen.se, http://aftonbladet.se osv. Alla har tre meter fotbollsmisär innan det dyker upp ens ett ord om FRA-omröstningen. Det är nästan så att man får lust att bomba sönder några fotbollsarenor. (Falsklarm, jag svär!) Bara för att väcka folk till verkligheten.

.elli said...

Åh, jag vet! Lyssnade på radion idag. "det råder landssorg i hela sverige" och jag hinner tänka att inslaget ska handla om FRA. men icke, såklart är det fotbollsförlusten som svider värst... ÅH!

Mackan said...

men du Elli, häng inte läpp, nu får vi ju ha roligt och överge internet, sms o ch telefon till fördel för termosskyddade medelanden och flaskpost! kanske kryptera språket eller skapa ett helt eget språk! åh så mycket kul =(