Tuesday, December 11, 2007

litterär anarki i etern

Vem som helst kan nuförtiden bli publicerad författare. Tryckt bok i egen produktion är bara några musklick bort. Det finns dock en hake. Du måste skriva boken också.

En av de inblandade i det något annorlunda förlaget är Linda Skugge, och den damen berättar mer om idén i en telefonintervju i Estrad onsdag 12 dec. Lyssna på 102,3 eller www.umeastudentradio.se mellan 17:00-19:00. Då får man också veta mer om den läsorganisation som årets Nobelpristagare i litteratur, Doris Lessing var med och startade i sitt hemland Zimbabwe. Inlandsförsvararna Ola och Arvid från turnéaktuella Glesbygd'n kommer också vara på plats i studion och bland annat förklara vad de menar med Parasita. Och såklart sammanfattar vi vad som var bäst kulturåret 2007, i detta säsongens sista Estrad.

Jisses. Vad ska jag göra med all min fritid hela juluppehållet...? Kanske skulle börja podcasta...

1 comment:

Mackan said...

Elli! Jag lyssnade på Estrad idag =) Det var spännande att du pratade med Lindo Skuggo,
du imponerade, du kändes som en mycket garvad radiopratare. Coolt att man kan bli publicerad gratis.
Jag försökte vara med i tävlingen också, men jag hade nog fel nummer för jag kom inte fram, jag fick lov att maila istället, det gick "sådär" :/
Jag var stolt över dig när du valde Bruce före nobellfesten =) Appropå Bruce Springsteen så har jag lyckats få tag på biljetter till hans spelning i Göteborg i Juli =) och appropå Göteborg så ska jag flytta dit i Januaari =), Slår jag flera flugor i en smäll? eller lägger de bästa flugorna sig (av en slump) under flugsmällan? jag vet inte =)
Kommer du hem över jul eller!?
Kram /Mackan