Tuesday, December 02, 2008

cru-amarello

känslan av att egotrippen långt om länge går ur kroppen // och då plötsligt känner jag // en längtan efter att få va // en liten del av något bra

Batizado i stan för Abadá Capoeira. För er icke invigda: invignings- och graderingsceremoni för de som sysslar med kampsportsdansen capoeira inom föreningen Abadá. Jag har fått mitt ass cermoniellt kickat av professor Dodô, och det känns bra. Kul att ha blivit kvaliciferat chikanerad och att det gjordes med glimten i ögat. Nu är jag officiellt one with the crew.

Det ska medges att jag har svårt att tro på auktoriteter. Ändå köper jag capoeirakonceptet med större iver än jag shoppar åttiotalskitsch på second hand. Trots att Abadá präglas av ett hierarkisystem är jag helt med. Sällar mig till ledet. Lydigt och ivrigt. För att fejsa fakta, så är jag ju inte bäst i test på capoeira än så länge: min cru-amarello-färgade corda signalerar lägsta graden. Men hej, I'm a n00b. Och det är rätt schysst att behöva slita från scratch för att ta sig någonstans. Det är bara till att misslyckas, skämmas, göra om och göra rätt. Fuck egot. Det är schysst att inte vara bäst, inte ens vara bra, och bara gilla läget. Bara vara en liten liten pusselbit i systemet, och låta mig slipas efter mått jag inte själv beställt. Jag känner mig som en passiv aktivist. Som en liten del av något bra.

2 comments:

fröken c said...

ceremoniell rumpkickning slår ju helt klart dito i en mörk gränd av någon okänd, så grattis!

En ofantligt profan och trist fråga: hur har du gjort för att lyckas ha en profilbild på blogger utan att den behöver synas på själva bloggsidan?
Tack och bock

Anonymous said...

Elli, du är, precis som du skriver, nu OFFICIELLT en i gänget, men jag hoppas du redan kännt dig som sådan ett tag =)

Du, jag, Polar och alla andra har en hel massa att lära oss, så det är bara att sänka huvet å ösa

Visste du förresten att du är tilldelad en plats i PR gruppen som det är tänkt ska brainstorma ihop nåt fint över ett gäng koppas kaffe förresten....well, now U do =)

Ha det gött

//Piri-piri